Между 35 000 и 40 000 деца няма да се включат

...
Между 35 000 и 40 000 деца няма да се включат
Коментари Харесай

Министър Вълчев: В Монтана вече търсим устройствата за онлайн обучение по заложните къщи

 Между 35 000 и 40 000 деца няма да се включат дейно в онлайн образованието. Част от аргументите не са единствено неналичието на устройства и интернет, само че и поради неналичието на отношение към образованието. Над 10 % са децата, които не посещават постоянно учебно заведение ". Това съобщи просветителният министър в студиото на " Здравей, България ".

" В Монтана към този момент има изчезнали устройства, предоставени за онлайн образование на децата, и ще ги търсят по заложните къщи ", добави той.

Учениците, които ще се образоват онлайн до 21 декември, са над 700 000.

По думите му, в целия свят има недостиг на компютри. Предвидено е да се доставят още към 105 - 106 000 устройства - за възпитаници и за учители. Очаква се 10 000 да пристигнат следващата седмица. 

" Не можем да компенсираме човешките животи, само че можем да компенсираме просветителните компликации. Там, където има потребност, може да се удължи образователният развой. Като при дребните класове, може да бъде с две седмици “, сподели още Вълчев.

" Тези, които в този момент учат и организират отдалечено образование по седмично разписание, най-после тези две седмици ще им останат за планови действия или екскурзии. Тези, които в този момент вършат планови действия ще учат през тези две седмици ", уточни той. И допълни: " Не удължаваме образователният проект, само че и не губим време сега за тези деца, които вършат планови действия ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР